Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Zala megyei Gazdasági Csúcstalálkozó Nagykanizsán
A hazai mikro, kis- és középvállalkozási szektor egyik legmarkánsabb képviselője a KKVHÁZ Zrt. és a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ szervezésében, Gazdasági Csúcstalálkozót rendeztek november 12-én Nagykanizsán. A rendezvény fókuszában a kutatás-fejlesztés és a profit állt. E témakörök mellett a vállalkozások lehetőségeiről cserélték ki gondolataikat, tapasztalataikat a kormányzatot, az önkormányzatokat, a kamarákat és a kisvállalkozókat képviselő szervezetek képviselői.

A rendezvényt Gulyás József a KKVHÁZ Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy a sok fórum után most egy rendhagyó, izgalmas formát választottak, hogy asztalhoz ültessék a vállalkozókat és a velük kapcsolatban álló szervezeteket. Kovács Piroska a KKVHÁZ rendezvényszervezési igazgatója az országosan megrendezett Gazdasági Csúcstalálkozók fontosságáról beszélt. A köszöntők sorát Bilicz Csaba a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója kezdte, aki a vállalkozások támogatása mellett az innováció fontosságát emelte ki, ami elengedhetetlen a talpon maradás szempontjából. Doucha Ferenc a VOSZ Zala megyei elnöke a régiónk támogatási intenzitásáról, a felsőoktatási intézmények és a vállalkozók közötti együttműködésről, valamint a fejlesztések fontosságáról fejtette ki gondolatait. Nagy András a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója a vállalkozások pályázati lehetőségeiről, a finanszírozásukról és az országosan egyedülálló kamattámogatási rendszerükről számolt be. Amint azt elmondta, a munkanélküliség megléte mellett a vendéglátás és az építőipar területén komoly szakemberhiány van Zala megyében. A rövid bevezető blokk után az asztalok körül ülő társaságok egy-egy témát kaptak, amit közösen dolgoztak fel, majd ennek a megállapításait a csapatuk szóvivője ismertette. Az első csapat a Területi Operatív Programok (TOP) , a térségi pályázatok, a vidékfejlesztés és a határon átnyúló projektek témakörét kapta. Az igazán sokszínű témát Mihovics Zoltán a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetője összegezte. A második csapat a vállalkozások pályázati és működési lehetőségeit dolgozta fel. Megállapításaikat, javaslataikat Doucha Ferenc (VOSZ) foglalta össze. A harmadik csapatnak jutott a feketeleves. A lehetőségek önerőből című talány megfejtése. A nehezen megfogható területhez azonban konkrét javaslatokat is tett a csapat. Például az adótörvények változására, a munkabérekre vonatkozóan. A negyedik csapat a szakképzés kérdéseit kapta. Itt Csomós Ferenc az IPOSZ keszthelyi elnöke történelmi visszatekintésbe ágyazta a mai szakképzésben tapasztaltakat. A vitadélutánon kritikus vélemények is elhangzottak. Többen hiányolták például a kombi mikrohitel megszűnését, a hazai bérek alacsony szintjét az EU átlaghoz képest. A fiatalok kivándorlása és a korosztály alacsony vállalkozási hajlandósága is többek szájából kritikaként fogalmazódott meg. Szó esett a klaszterek működésének anomáliáiról, ahol az egyéni érdekek és az egymás iránti bizalomhiány okoz komoly problémákat. A rendezvényhez egy kísérő programként kiállítás is tartozott, ahol pénzintézet, pályázatíró és tanácsadó cég, az inkubátorház és egy olajvizsgálattal foglalkozó vállalkozás is bemutatkozott. A kötetlen, jó hangulatú eszmecserét a résztvevők egyértelműen hasznosnak ítélték.

Forrás: Kanizsa Újság

2015.11.13.

További képek
További hírek
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal
Tíz energetikai innováció, amire érdemes odafigyelni

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin