Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Több mint 21 milliárd forint árbevétel növekedést eredményező, kiemelkedő társadalmi hasznot hozó, világszínvonalú teljesítményeket ismertek el a Magyar Innovációs Nagydíj átadási ünnepségén
A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíj, valamint további hat innovációs díj került átadásra ma délelőtt az Országházban. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, élén az Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökével, elsősorban a gazdasági mutatók ? az elért többleteredmény, többlet-árbevétel ? illetve a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a legnagyobb jelentőségű tavalyi innovációkat. A 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat a 77 Elektronika Műszeripari Kft. kapta.

A nagydíjas 77 Elektronika Műszeripari Kft a Félautomata vizelet üledék analizátor nevet viselő, új, a világpiacon egyedülálló készülék-kategóriának számító termékcsaláddal pályázott. A készülékből 2016-ban Európában, Ázisában és az USA-ban 2484 darabot értékesítettek, ennek nyomán közel 5 milliárd forint többletárbevételt értek el. A díjat Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Pálinkás József, az NKFIH elnöke, a bírálóbizottság elnöke adta át Zettwitz Sándor tulajdonos elnöknek.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. évi Ipari Innovációs Díjában az Innomed Medical Zrt. részesült a digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz kifejlesztéséért és forgalmazásáért. amely világritkaságnak számít az igen költséges, valamint magas dózissal működő CT készülékekkel szemben. A fejlesztés eredményeként az Innomed Medical Zrt. 700 millió forintos többleteredményt ért el a tavalyi évben.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2016. évi Informatikai Innovációs Díjban a Starschema Kft. részesült Big Data Management szolgáltatásért, amelynek része adattöltések, adatmodellek, adatárházak fejlesztése és üzemeltetése, valamint elemzések, riportok készítése és infrastruktúra tanácsadás, olyan ügyfelek számára, mint a Facebook, az Apple és a Netflix. A Starschema Kft nagyrészt az új generációs szolgáltatások elindításának köszönhetően 750 millió forinttal növelte árbevételét, ez közel 70%-os éves növekedést jelent.

A Földművelésügyi Minisztérium 2016. évi Agrár Innovációs Díjában a MAD WINE Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. részesült MÁD brand, a világ új íze innovációjáért. Ennek létrehozásakor azt a célt tűzték ki, hogy első osztályú alapanyagból kiemelkedő minőségű bort készítsenek, elsősorban a borvidék fő fajtájából, a Furmintból. Pincészetük az egyetlen magyar borászat, amely két év alatt háromszor nyerte el a Magyarország Legjobb Bora kitüntetést a Decanter világversenyen.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. évi Innovációs Díjában az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. részesült, amely bevezette a 15 hónapos üzemeltetési ciklust, így az atomerőmű évente átlagosan 26 nappal több időt tölt üzemben. Ennek köszönhetően az erőmű 2016-ban 16054 GWh-s termelési rekordot ért el, a 3. blokk pedig a VVER-440 típusú blokkok közül a világon elsőként 100%-os kihasználtsággal üzemelt. Mindeközben az atomerőmű dolgozóit érő radioaktív sugárzás jelentősen csökkent. Az innováció éves szintű pénzügyi eredményhatása 3 milliárd forint.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2016. évi Innovációs Díjában a Kompozitor Műanyagipari Fejlesztő Kft. részesült. A Kompozitor Kft. által kifejlesztett és forgalmazott FuranFlex nagy hő- és korrózióállóságú flexibilis műanyag béléscső rendszer egy világszinten egyedi eljárás, amellyel bármilyen alakú, méretű és hosszúságú cső (kémény, szellőzőcső, stb.) falbontás nélkül kibélelhető toldások és illesztések nélkül. A FuranFlex termékből a cég 2016-ban már 1,3 milliárd forint árbevételt realizált, ennek 90%-a volt exportárbevétel.

A Magyar Innovációs Szövetség 2016. évi startup innovációs díjában a 2015-ben alapított AImotive Informatikai Kft. részesült az AImotive aiDrive kifejlesztéséért. A cég számos globális autóipari szereplővel alakított ki partneri kapcsolatot. Az Intelligent Sorrund View rendszerüket használja a Volvo Cars nagyszabású Drive Me projektjében. Az Almotive Kft-t a CB Insights a világ 100 legjobb mesterséges intelligenciával foglalkozó startup vállalata közé választotta. Jelenleg már több mint 100 fejlesztőmérnököt foglalkozatnak. A díjat Pálinkás József, az NKFIH elnöke, a bírálóbizottság elnöke és Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke, az Innovációs Nagydíj pályázat szervezőbizottságának elnöke adta át.

A bírálóbizottság kiemelt elismerésben részesített további sikeres, nagy jelentőségű, több százmilliós többletbevételt elért innovációs teljesítményeket:

  • Nedves szemes termények magroppantás utáni silófóliába töltését megvalósító berendezés építése és hazai sorozatgyártása (Hevesgép Mezőgazdasági Gépgyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.)
  • Élelmiszeripar részére gyártott új, saját fejlesztésű csomagolóanyag (Karsai Pécs Kft.)
  • Magnus Aircraft Fusion repülőgépcsalád fejlesztése, valamint a világ első elektromos, kétüléses, oktató és kiképző repülőgépe, az eFusion kifejlesztése (Magnus Aircraft Zrt.)
  • Magisztrális gyógyszerfejlesztések a Mikszáth Gyógyszertárban (Octo Pharma Kft.)
  • Modulo C68e - Moduláris felépítésű, kompozit járműtestű, elektromos hajtású, innovatív városi autóbusz (evopro Bus Kft. és Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft.)
  • A XXV. Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívásra az elmúlt évekhez képest kiemelkedően nagyszámú, összesen 38 pályamű érkezett be, amelyek közül a bírálóbizottság 32 innovációt ismert el sikeres, 2016-ban megvalósult teljesítményként. Ezek révén a megvalósító vállalkozások tavaly összesen több mint 21 milliárd Ft többlet árbevételt értek el (melynek jelentős hányada exportból származik) és közel 400 új munkahelyet hoztak létre. A megtakarítások, az árcsökkentő hatás, a környezeti terhelés csökkentése, stb. nyomán további több 10 milliárd Ft társadalmi haszon keletkezett. Mindez azt mutatja, hogy az elmúlt évben aktívabbá és jóval eredményesebbé váltak a vállalatok az innováció terén.

A díjátadó a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap főtámogatásával valósult meg.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató, tel.: 30/900-4850, e-mail: innovacio@innovacio.hu

Forrás: pannonnovum

2017.04.13.

További hírek
Magyar Innovációs Nagydíj: Idén 29 pályázat érkezett
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin