Kezdőlap
Kiadó helyiségek
Bérlők
Szolgáltatásaink
Gyakran ismételt kérdések
Galéria
Dokumentumok
Partnereink
Kapcsolat
Az Ön neve:
Email címe:
Hírek
Társasházi fórum aktuális témákról az Inkubátorházban
A Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt, valamint a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ Társasházi fórumot rendezett június 15-én. Az Inkubátorházban megtartott rendezvény célja az volt, hogy a társasház kezeléssel foglalkozók számára aktuális információkat adjanak a helyi belvárosi épületek felújításának önkormányzati támogatásáról, a tűzvédelem jogszabályi változásairól és a társasházak felújításának pályázati lehetőségeiről.

A Társasházi fórumot Bilicz Csaba a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg.

Első előadóként Deák-Varga Dénes főépítész előadására került sor. A műemlékek és a helyi védelem alatt álló épületek felújítási lehetőségei mellett, a műemlékvédelem országos helyzetét is érintette a szakember prezentációja. Az önkormányzati támogatásokról szólva elhangzott, hogy prioritást élveznek a belváros arculatát meghatározó házak felújításának támogatása, amelyre idén 7 millió forint támogatás van elkülönítve az önkormányzatnál. Az előadó arra is kitért, hogy a társasházak pályázata során az önkormányzati rész maximum 40% lehet. Deák-Varga Dénes a törvényekből és a rendeletekből fakadó kötelezettségekre is felhívta a társasházkezelők figyelmét.

Igazán jó hangulatú előadás következett ezután, ahol  Péter András a Zala Megyei Katasztrófavédelem Nagykanizsai Igazgatóságának őrnagya a társasházak tűzvédelemmel kapcsolatos  kérdéseit mutatta be. Itt is a törvényi változásokra helyződött a hangsúly. Szóba került a társasházak tűzvédelmi szabályzata, házirendje, valamint a kötelezően előírt szabványossági vizsgálatok és a kéménysepréssel járó kötelezettségek. Ezen a ponton már az érdeklődők is több kérdést tettek fel az előadónak, aki válaszai mellett praktikus tanácsokkal is szolgált.

A társasházak életét leginkább érintő témákról Varga Zoltán szakközgazdász tartott átfogó előadást. Az IMRO-DDKK képviselőjeként elsősorban a társasházak műszaki és energetikai kérdéskörei lettek kibontva. Ezzel összefüggésben bemutatásra kerültek az Otthon melege program pályázataival kapcsolatos tapasztalatok, az energetikai megtakarítások és a finanszírozás témakörei. Ez utóbbi területen szóba került a társasházi források, a hitelezés, a pályázatok, az önerős és az Európai Unió által nyújtott visszatérítendő, kvázi hitelprogram lehetősége. Varga Zoltán sok éves tapasztalatait összegezve, hitet tett amellett, hogy a társasházak számára legideálisabb a komplex energetikai felújítás, ami a társasházak részére középtávon is ideális megoldást jelent.

A Társasházi fórum kötetlen konzultációval zárult.

Forrás: Kanizsa Újság

http://kanizsaujsag.hu/hirek/38227/tarsashazi-forum-aktualis-temakrol-az-inkubatorhazban/

 

2017.06.16.

További képek
További hírek
Magyar Innovációs Nagydíj: Idén 29 pályázat érkezett
Milliós támogatás kkv-knak megújuló energia használatához
Vállalkozóvá válást támogató programok
IX. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár
Az Európai Bizottság kötelezővé tenné az újrahasznosítható műanyag-csomagolást 2030-ra
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje
Dél-Korea maradt a leginnovatívabb
Széchenyi Kártya - még több segítség a vállalkozásoknak
Három innovációs pályázatot is kiírtak
2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal

Projekt neve:

Nagykanizsa Inkubátorház és Innovációs Központ létrehozása

Global Online Shopping Store : Inplussale.com

Projekt kódszáma: NYDOP-10005
Kedvezményezett: Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet:

Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft

2 Day Diet is a weight loss supplement that contains a blend of unique Chinese herbs which can prevent the digestion of dietary fat, hence reducing its absorption by the body. Its special formula help to burn, eliminate and reduce fat.Related article: Which nutrients are beneficial for eyes?

 

The study of fruta planta reduce weight found that people who suffering from diabetes supplement lot of vitamin B3 can cause elevated blood sugar, and the more dose, the more serious problems caused by blood sugar.Related article: 3 kinds of people should not eat vitamin